DSP Alba, partener al concursului „Isteţ şi frumos într-un corp sănătos” de la Grădiniţa cu P.P. „Dumbrava Minunată” din Alba Iulia

În 14 aprilie, la Grădiniţa cu Program Prelungit „Dumbrava Minunată” din Alba Iulia, director prof.înv.preşc.Aurora Hăjmăşan,  a avut loc o nouă ediţie a concursului ”ISTEŢ ŞI FRUMOS ÎNTR-UN CORP SĂNĂTOS”, prin intermediul căruia se promovează un stil de viaţă sănătos  urmărind mai multe aspecte: consumul de legume şi fructe, servirea zilnică a micului dejun, mişcare zilnică în aer liber, consumul de apă în detrimentul sucurilor şi  menţinerea unei igiene personale corecte.Concursul face parte dintr-un proiect mai amplu desfăşurat de grădiniţa noastră pe parcursul fiecărui an şcolar, ce are ca temă educaţia pentru sănătate, astfel, începând din acest an, organizăm concursul la nivel judeţean, fiind încadrat şi în CAERI.

Echipele formate din doi preşcolari şi educatoarele acestora, de la fiecare grădiniţă participantă din oraşele  Alba Iulia, Ocna Mures, Aiud, Zlatna, Sebes şi Cugir s-au descurcat foarte bine la toate probele concursului: au răspuns corect întrebărilor pe teme de sănătate şi stil de viaţă sănătos, au rezolvat corect  fişele de lucru şi au ales alimentele potrivite pentru un mic dejun sănătos, după care le-au şi degustat. Doamnele educatoare de la fiecare grădiniţă participantă au prezentat câte un poster prin care ne-au dezvăluit modul în care au desfăşurat  activităţi ce promovează un stil de viaţă sănătos,  urmărind componentele vizate din cadrul proiectului.

Juriul format din dr.Olimpia Candrea –coordonator AL Programului Naţional Evaluare şi Promovare a Sănătăţii şi dr. Ilean Văcaru coordonator al Programului Naţional de Monitorizare a Factorilor Determinanţi din Mediul de Viaţă şi Muncă din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică şi Inspector Educaţie Timpurie pof. Aurora Vârtei, a fost încântat de prestaţia tuturor echipelor participante, astfel au fost acordate premii -atât pentru preşcolari cât şi pentru educatoare- şi cadouri oferite de sponsorii noştri cărora le mulţumim pe această cale; iar preşcolarii din Grupa Albinuţelor – ed.Geogean Viorica, au servit concurenţii cu o gustoasă şi sănătoasă salată de fructe preparată chiar de ei.

Una dintre surprizele concursului a fost prezenţa personajelor din poveşti – actori ai Teatrului Skepsis – care au venit cu surprize şi jocuri muzicale atât pentru concurenţi, cât şi pentru preşcolarii din fiecare grupă din grădiniţă.

O altă etapă din proiect desfăşurată în aceeaşi zi la noi în grădiniţă, a fost organizarea seminarului având ca temă promovarea unui stil de viaţă sănătos susţinut de doamna dr.Olimpia Candrea- DSP Alba, la care au participat câte 3 părinţi din fiecare grupă din grădiniţă (membrii comitetului de părinţi pe grupă).

…………………………………………………………………………..

Le mulţumim pentru implicare partenerilor noştri cu ajutorul cărora am realizat acest concurs:  Inspectoratul Şcolar Judeţean  Alba, Consiliul Judetean Alba, Crucea rosie filiala Alba şi Direcţia de Sănătate Publică Alba. Le mulţumim, de asemenea actorilor Teatrului Skepsis, cât şi părinţilor preşcolarilor din fiecare grupă din grădiniţă care au răspuns solicitărilor noastre, dând dovadă de creativitate şi originalitate în realizarea fructelor şi a legumelor personalizate expuse în cadrul frumoasei expoziţii din incinta grădiniţei, cele mai frumoase şi creative dintre ele, au fost premiate.

Director, prof.înv.preşc. Aurora Hăjmăşan,

DSP Alba, Dr.Olimpia Candrea,


Responsabil imagine, prof.înv.preşc. Alina Nicoleta Nicola

FAX RECLAMAȚII

0258.834.600


Expert tehnic MS privind implementarea ultimei directive de apă potabilă:

ileanavacaru@dspalba.ro -  medic primar igienă, doctor în științe medicale.

Situația plăților zilnice

Click aici pentru descărcare fișier*.

*pentru vizualizare aveți nevoie de Microsoft Excel sau Microsoft Excel Viewer.

Program Audiente

  • Director Executiv:

Ec. ALEXANDRU SINEA

Miercuri 10:00 - 12:00


  • Director Executiv Adjunct Economic:

Ec. GABRIELA TODEA

Miercuri 12:00 - 14:00Online

Avem 79 vizitatori online
Copyright © 2018 Directia de Sanatate Publica Alba. Toate drepturile rezervate.