Situatia monitorizarii apei potabile in comunele si orasele din judetul Alba

DSP Alba - Laborator de Diagnostic si Investigare in Sanatate Publica

Detalii...

 
 

COMUNICAT DE PRESĂ 16.09.2011

COMUNICAT DE PRESA


             Având în vedere modificările legislative privind “ Stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele din domeniul sănătatii publice “ reglementate prin Hotărârea de Guvern nr. 857 / 24.08.2011 prin care cuantumul amenzilor contravenţionale a fost majorat semnificativ, aducem la cunostinţă agenţilor economici şi instituţiilor publice de învăţământ şi sanitare, cât şi cetăţenilor să respecte prevederile normelor sanitare în vigoare după cum urmează:

       
1.Unităti de producţie, prelucrare, depozitare, păstrare, transport, desfacere alimente, alimentaţie publică şi colectivă:

            - OMS  536 / 1997

- OMS  976 / 1998

            - HG  924 / 2005

            - HG  1197 / 2002

            - OMS  438 / 2002

Citeşte mai mult: COMUNICAT DE PRESĂ 16.09.2011

 

LISTA UNITATILOR DE ASISTENTA MEDICALA AUTORIZATE PENTRU EXAMINAREA AMBULATORIE A CANDIDATILOR LA OBTINEREA PERMISULUI DE CONDUCERE SI A CONDUCATORILOR DE AUTOVEHICULE SAU TRAMVAIE

1. AMBULATORIUL INTEGRAT- SPITALUL MUNICIPAL BLAJ

- TOATE SPECIALITĂŢILE

2. AMBULATORIUL INTEGRAT – SPITALUL JUD. DE URGENŢĂ ALBA
                                                                          
- TOATE SPECIALITATILE

3. AMBULATORIUL INTEGRAT – SPITALUL MUNICIPAL AIUD

- TOATE SPECIALITATILE

4. AMBULATORIUL INTEGRAT- SPITALUL ORĂŞENESC CÎMPENI  

SPECIALITATILE:

-  MEDICINA INTERNA
-  NEUROLOGIE 
-  PSIHIATRIE
  
5. AMBULATORIUL INTEGRAT- SPITALUL MUNICIPAL SEBES
 
- TOATE SPECIALITĂŢILE

6 .AMBULATORIUL INTEGRAT – SPITALUL  ORĂŞENESC CUGIR

SPECIALITĂŢILE

– MEDICINĂ INTERNĂ
-  PSIHIATRIE
-  OFTALMOLOGIE

7. S.C. “ SAGA S.R.L.”- ALBA –IULIA

- TOATE SPECIALITĂŢILE

8. S.C.” TERRA ASTER” S.R.L. –ALBA-IULIA

- TOATE SPECIALITĂŢILE

9. S.C. “CENTRUL DE DIAGNOSTIC ŞI TRATAMENT S.R.L.” SEBEŞ

SPECIALITĂŢILE

– MEDICINĂ INTERNĂ
- OFTALMOLOGIE
- O.R.L.
- PSIHIATRIE

                 
10. CABINET MEDICAL INDIVIDUAL OFTALMOLOGIE DR. PLATON TATIANA – ALBA- IULIA
 
SPECIALITATEA

– OFTALMOLOGIE

11. CABINET MEDICAL  INDIVIDUAL O. R.L. DR. BELIGĂR OVIDIU- ALBA- IULIA

SPECIALITATEA

– O.R.L.

12. S.C. MEDISOL S.R.L. – CABINETE MEDICALE DE SPECIALITATE-PUNCT DE LUCRU – OCNA- MUREŞ
                    
-TOATE SPECIALITĂŢILE


                               DIRECTOR EXECUTIV D.S.P. ALBA

                                        DR. HOREA TIMIŞ 
                         

 

Comunicat de Presa: Ziua Mondiala a Sanatatii 2011
ZIUA MONDIALĂ A SĂNĂTĂŢII  - 2011:
„Acţionează astăzi ca să poţi vindeca şi mâine”


 Comunicat de presă

Începând cu 1950, la fiecare 7 aprilie, Ziua Mondială a Sănătăţii reprezintă pentru întreaga lume oportunitatea de a se concentra asupra unei probleme de sănătate publică proritare la nivel global în viziunea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Tema Zilei Mondiale a Sănătăţii 2011este: Rezistenţa la agenţii antimicrobieni (Antimicrobian Resistance – RAM), iar sloganul “Acţionează astăzi ca să poţi vindeca şi mâine” lansează un apel pentru intensificarea angajamentului global la protejarea eficienţei acestor medicamente esenţiale în tratarea bolilor infecţioase, în beneficiul generaţiilor viitoare.

RAM apare atunci când microorganisme precum bacteriile, fungii, virusurile şi paraziţii se modifică astfel încat medicamentele antimicrobiene (între care antibioticele - A, folosite împotriva bacteriilor) îşi pierd eficienţa din cauza adaptării naturale a microbilor sau a uzului impropriu al medicamentelor (doze improprii sau tratamente incomplete). Microbii deveniţi rezistenţi la multipli agenţi antimicrobieni - adesea numiţi "superbugs" – sunt mai ales de temut, întrucât o infecţie multirezistentă netratabilă poate ucide, iar până atunci se poate răspândi şi genera costuri uriaşe pentru indivizi şi societate.

Citeşte mai mult: Comunicat de Presa: Ziua Mondiala a Sanatatii 2011

 

Comunicat de Presa: Ziua Mondiala a Apei 2011


Unul dintre Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului 3 stabilite de ONU (in cadrul Adunarii Generale din 8 sept. 2000 in care a fost adoptata Declaratia ONU a Mileniuliu) prevede reducerea la jumătate a numărului de persoane fără acces durabil la apă potabilă şi sanitaţia de bază până în 2015. În consecinţă Decada Internaţională 2005-2015 privind acţiunea "Apă pentru Viaţă" conectează străduinţele comunităţilor locale la eforturile agenţiilor internaţionale, organizaţiilor non-guvernamentale (ONG-uri), ale guvernelor şi ale întregii...

Citeşte mai mult: Comunicat de Presa: Ziua Mondiala a Apei 2011

 

Comunicat de Presa: Lista cu posturile vacante in sistemul sanitar

ORDIN M.S. Nr. 232 din 22.03.2011

Ministerul Sanatatii a publicat lista cu posturile vacante in sistemul sanitar.

Personalul din unităţile sanitare eligibile pentru accesarea noului program guvernamental de finanţare a căminelor pentru persoane vârstnice au la dispoziţie, începând de astăzi, posturile vacante pentru care pot opta la redistribuire.

Ministerul Sănătăţii a publicat, pe site-ul www.ms.ro, listele cu posturile vacante, pe specialităţi şi categorii, la nivel judeţean şi naţional pentru care personalul medical, dar şi cel auxiliar va putea opta în următoarea perioadă.

Centralizator al posturilor vacante in Judetul Alba

De asemenea, tot pe site-ul ministerului mai pot fi accesate două liste cu spitalele care au posturi vacante în fiecare judeţ şi cu posturile ocupate în unităţile sanitare propuse pentru reorganizare.

 Condiţiile în care se va realiza procesul de redistribuire, etapele şi paşii pe care personalul sanitar trebuie să îi facă pentru ocuparea unui post vor fi aprobate până marţi, 22 martie 2011, prin Ordin al ministrului Sănătăţii.

Redistribuirea propriu-zisă a  personalului va începe în data de 1 aprilie 2011, se va desfăşura în mai multe etape şi va dura cel mult 60 de zile.

Un număr de 678 de medici şi 2.086 de asistenţi medicali vor putea opta pentru posturi în cadrul căminelor pentru persoanele vârstnice, nou înfiinţate, sau pentru posturile vacante din sistemul sanitar, pe aceeaşi specialitate.

“Aşa cum am promis săptămâna trecută, publicăm din timp, posturile vacante unde se poate organiza redistribuirea, astfel încât informaţia să poată ajunge la fiecare dintre cei implicaţi. Vreau să subliniez, încă o dată, că, în sistemul de Sănătate avem nevoie de personal medical, şi niciun medic sau asistent medical nu este în pericol de a-şi pierde postul”, a afirmat CSEKE Attila,  ministrul Sănătăţii.

Reamintim că, la propunerea Ministerului Sănătăţii şi a Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Guvernul României a aprobat în data de 9 martie 2011, un program care vizează dezvoltarea unei reţele de cămine pentru persoane vârstnice, finanţate de la bugetul de stat.

Programul ”Dezvoltarea reţelei de cămine pentru  persoanele vârstnice” se adresează, în primul rând, autorităţilor administraţiei publice judeţene şi locale care pot decide până la data de 31 martie 2011, dacă se înscriu în acest program şi doresc înfiinţarea de cămine pentru persoane vârstnice, prin transformarea a 67 de spitale pe care le au în subordine şi care sunt menţionate în Hotărârea de Guvern 212/2011, adoptată de Guvern.


 

FAX RECLAMAȚII

0258.834.600

Situația plăților zilnice

Click aici pentru descărcare fișier*.

*pentru vizualizare aveți nevoie de Microsoft Excel sau Microsoft Excel Viewer.

Program Audiente

  • Director Executiv:

Ec. ALEXANDRU SINEA

Miercuri 10:00 - 12:00


  • Director Executiv Adjunct Economic:

Ec. GABRIELA TODEA

Miercuri 12:00 - 14:00Online

Avem 54 vizitatori online
Copyright © 2018 Directia de Sanatate Publica Alba. Toate drepturile rezervate.