16 – 22 septembrie 2019: Săptămâna Europeană a Mobilităţii

Direcţia de Sănătate Publică judeţul Alba, în parteneriat cu Unitățile Administrativ Teritoriale: Alba Iulia, Blaj, Sebeș, Cugir; DAS/SPAS cu asistență medicală comunitară și  asistență medicală școlară,  mass media locală, celebrează în perioada 16 – 22 septembrie 2019  Săptămâna Europeană a Mobilităţii și organizează campania cu Sloganul :  „Mergi cu noi!”.

Tema campaniei din anul acesta a Săptămânii Europene a Mobilităţii este: Mersul pe jos și cu bicicleta în condiții de siguranță rutieră.

În cadrul campaniei, ziua de 22 septembrie este declarată Ziua fără mașini!

Campania SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A MOBILITĂȚII din acest an încurajează oamenii să aleagă moduri active de deplasare : să combine mersul pe jos  cu bicicleta și cu transportul public.

Ediția din acest an a campaniei este o oportunitate de a face parte dintr-o mișcare europeană adresată autorităților locale și locuitorilor din mediul urban pentru a-și corobora eficient acțiunile în vederea reducerii gradului de poluare urbană.

Obiectivele campaniei sunt:

  • Conștientizarea populației în formării unor  atitudini pozitive față de stilul de viață sănătos prin adoptarea mobilității alternative (mersul pe jos și cu bicicleta)
  • Prezentarea de alternative de mobilitate durabilă locuitorilor din mediul urban

La nivel județean se vor organiza evenimente  de informare și  conștientizare a populației  asupra problematicii poluării mediului din orașe și a posibilității creșterii calității vieții lor prin adoptarea modului de deplasare multimodal.

Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică asigură finanţarea, coordonarea, analiza şi evaluarea rezultatelor Campaniei.

Website: www.dspalba.ro, Facebook: Direcția de Sănătate Publică Alba; Promovarea Sănătății Alba.

Obișnuința de a merge pe jos sau cu bicicleta în deplasările noastre zilnice aduce beneficii sănătății și contribuie la crearea unor orașe mai frumoase, mai liniștite și mai puțin poluate.!!!Acest site are sectiuni in curs de actualizare date.

Telefon:

+40 258 835 243


Adresă

Alba Iulia, Bulevardul Revoluției 1989, nr. 23
@Direcția de Sănătate Publică Alba 2019