Determinări din alimente
In cadrul laboratorului se efectuează analize fizico chimice din diferite produse alimentare (pâine, produse de panificație și patiserie, paste făinoase, băuturi alcoolice și răcoritoare, produse din fructe și legume, produse lactate, preparate din carne, etc.) atât pentru serviciul de control în sănătate publică, supraveghere sănătate publică cât și la solicitarea producătorilor de produse alimentare ca prestație conf. O.M.S.208/2012
Activități
Analiza senzoriala
Densitate
Determinarea:
-umiditatii
-substantei
-uscate
Determinarea grasimii :
-met.extractiei simple
-met.butirometrica
Determinarea clorurii de sodiu
Determinarea aciditatii
Determinarea continutului de zahar
Determinarea porozitatii
Determinarea glutenului umed
Determinarea indicelui de deformare a glutenului
Determinarea continutului de iodat de potasiu
Determinarea concentratiei alcoolice
Determinarea alcoolului metilic
Determinarea dioxidului de sulf total din vin
Determinari refractometrice
Deteminarea ph
Determinarea extractului primitiv