Avertizor Integritate


Potrivit Legii nr. 361/2022 privind protecţia avertizorilor în interes public: „Avertizorul este persoana fizică care efectuează o raportare sau divulgă public informaţii referitoare la încălcări ale legii, obţinute în context profesional.”

În temeiul acesti prevederi legale, modalităţile de raportare pot fi interne sau externe, iar raportarea privind încălcări ale legii se efectuează, în principal, prin intermediul canalelor interne de raportare existente. Avertizorul în interes public care efectuează o raportare privind încălcări ale legii poate alege, însă, între canalul intern de raportare şi canalul extern de raportare.
La nivelulDSP ALBA, sesizările pot fi comunicate:
– în format electronic, prin accesarea de către avertizor, a formularului de avertizare în interes public aflat pe site-ul entității la rubrica”Transparență”, secțiunea „Avertizorul de integritate”, completarea și transmiterea acestuia la adresa de e-mail sanatate_publica@dspalba.ro singalievici.paul@gmail.com
– în formă scrisă prin depunerea formularului de avertizare la secretariat în sediul DSP ALBA
În ambele variante, formularul de avertizare va fi preluat și înregistrat exclusiv de persoanele cu atribuții în acest sens, cu respectarea strictă a prevederilor referitoare la protecția datelor cu caracter personal.
LEGE nr. 361 din 16 decembrie 2022 privind protecţia avertizorilor în interes publicFORMULAR DE AVERTIZARE ÎN INTERES PUBLIC (caracter orientativ)


Sediul Administrativ: Alba Iulia, Bulevardul Revoluției 1989, nr. 23 Sediul Medical: Alba Iulia str. Mușețelului nr. 020258 835 243sanatate_publica@dspalba.roFacebook